مجله کافی تایم

گیاه قهوه را بیشتر بشناسید

گیاه قهوه

هنگامی که قهوه فیلتر شده خوشمزه را می نوشیم احتمالاً فراموش می کنیم که نوشیدنی های مورد علاقه ما از یک گیاه می آید. در حالی که میلیون ها درخت قهوه در سراسر جهان رشد می کند، میوه آنها در طول روز به ما انرژی می بخشد.

اما گیاه قهوه چه شکلی است؟ چند گونه از آن وجود دارد؟ و گل ها و گیلاس های آن بر نوشیدنی ای که هر روز مصرف می کنیم، چه تأثیری دارد؟

تاریخچه کوتاهی از قهوه

گیاه قهوه

وقتی کلمه “قهوه” را می شنوید چه کشوری به ذهنتان خطور می کند؟ کلمبیا، برزیل، اندونزی؟ در واقع، گیاه قهوه از اتیوپی می آید.

در طول قرن ها، قهوه در سراسر آفریقا و خاورمیانه و از آنجا در سراسر جهان پخش شده است. چندین داستان درباره چگونگی این وجود دارد از اشخاص مهمی که هنگام خروج از یمن به اروپا به صورت پنهانی دانه ها را برده و پرورش داده اند. آنچه غیر قابل انکار نظر می رسد این است که امپراتوری ها نقش مهمی ایفا کرده اند.

قهوه بخشی جدایی ناپذیر از اقتصادهای آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین است. کشورهای غیر تولید کننده نیز هر روزه در تفت دادن و مصرف مقادیر وسیع قهوه هر روز رشد می کنند.

گیاه قهوه چه شکلی است؟

نام “دانه قهوه” تنها یک دروغ است: قهوه یک هسته است. شما (به طور معمول) دو عدد از این هسته ها را درون هر میوه گیلاس­ مانند گیاه قهوه پیدا خواهید کرد.

گیاه قهوه نیز می تواند به عنوان یک درخت طبقه بندی شود، زیرا توانایی رشد تا حدود 9 متر دارد. اما در مزارع قهوه، آن را کوتاه می کنند تا برداشت آسان تر شود. در نتیجه، اغلب مانند یک بوته به نظر می رسد.

شاخه ها و برگ ها

از تنه اصلی گیاه قهوه، شاخه های افقی اولیه، ثانویه و ثالثیه را مشاهده خواهید کرد. از این شاخه ها، برگ های مومی سبز تیره به صورت دوتایی رشد می کند.

گلها

هنگامی که گیاه قهوه حدود سه یا چهار ساله است، برای اولین بار گل می دهد. گل های کوچک، ظریف و سفید در جایی که برگ ها و شاخه ها به هم می پیوندند رشد می کنند و عطر شیرینی آزاد می کنند.

گیلاس ها

شش تا هشت هفته پس از گرده افشانی، یک میوه گیلاس مانند همان جایی که گل ها قرار گرفته بودند ظاهر می شود.

گیلاس های نرسیده سبز هستند و با گذشت زمان و بسته به نوع شان ، قرمز، زرد، نارنجی یا حتی صورتی می شوند؛ و به محض رسیدن، به طور فزاینده ای شیرین تر می شوند.

محتوای کافئین موجود در گیلاس چیست؟

دانه قهوه

 

درون گیلاس، چندین لایه را می بینید که  یک “پوسته” دارد که گیلاس واقعی است، و سپس غلاف میوه است که موسیلاژ میوه در آن قرار دارد و در داخل آن دانه ها قرار دارند که نمی توانیم روز خود را بدون آن ها بگذرانیم.

دانه ها

در داخل هر گیلاس، دو دانه کوچک خواهید یافت – مگر اینکه گیاه قهوه peaberry باشد یا معیوب باشد. peaberry زمانی اتفاق می افتد که دانه ها به هم پیوسته باشند: به جای دو دانه شبیه بادام زمینی، یک دانه گردتر و بزرگتر به شکل نخود خواهید داشت. این برای حدود 5٪ از دانه ها اتفاق می افتد.

این دانه ها دانه های قهوه هستند. قبل از خشک شدن، برشته شدن، آسیاب شدن، و در نهایت تبدیل شدن به نوشیدنی مورد علاقه ما، از طریق فراوری گسترده ای دانه ها از میوه ها جدا می شوند.

اما همه گیاهان قهوه یکسان نیستند…

انواع مختلف گیاه قهوه

قهوه دارای بیش از صد گونه مختلف است و هر گونه را می توان به انواع مختلف تقسیم کرد. و همه این ها بر طعم قهوه، مقدار کافئین و نحوه رشد آن تأثیر می گذارند.در مورد انواع گونه های قهوه اطلاعات تکمیلی را در “دانشنامه ویکی پدیا” مطالعه نمایید.

دو گونه اصلی قهوه: عربیکا و روبوستا

عربیکا پرمصرف ترین قهوه در دنیا است که تقریبا 70٪ از صنعت قهوه را تشکیل می دهد. این قهوه برای عطر و طعم با کیفیتش شناخته شده است؛ متخصص زیست شناس ICFC پاناما و تحلیلگر زنجیره ارزش قهوه والنتینا پدروتی می گوید: “در بازار قهوه تخصصی، با عربیکا پیش می روید.”

عربیکا، در مقایسه با روبوستا

  • به آب و هوا حساس تر است
  • بیشتر در معرض آفات است
  • در دماهای پایین رشد می کند (که اغلب با افزایش ارتفاع یا رشد در سایه در ارتباط است)
  • معمولاً تعداد گیلاس کمتری تولید می کند
  • محتوای کافئین آن کم است
  • دارای شیرینی بیشتر و عطر و طعم پیچیده تر بوده و معطر تر است

روبوستا یا کانفورا درختی با دوام تر و قوی تر است که حدود 30 درصد از صنعت قهوه را شامل می شود.

روبوستا در مقایسه با عربیکا

  • در مقابل بیماری ها و آفات مقاوم تر است
  • دارای محتوای کافئین بالاتر است
  • در دماهای گرم تر رشد می کد
  • محصول بیشتر با تعداد گیلاس بیشتر و در نتیجه دانه های بیشتر دارد.با این حال، این به این معنی است که گیلاس ها مواد مغذی کمتری دریافت می کند و بنابراین قهوه اغلب دارای کیفیت پایین تری است.
  • به تلخی تمایل دارد

جهان بزرگ انواع قهوه

بر خلاف گونه ها، ما انواع مختلفی از قهوه را مصرف می کنیم. دفعه بعد که یک کیسه قهوه تخصصی خریداری می کنید، به برچسب نگاه کنید: ممکن است به شما بگوید کدام نوع را می نوشید.

برخی از رایج ترین آنها عبارتند از تیپیکا، بوربون و کاتورا و همچنین گشا / گیشا، که احتمالاً معروف ترین نوع قهوه است.

این قهوه فوق العاده با عطر و طعم ظریف گل مانند همراه با غلظتی مانند چای شناخته می شود.

زندگی یک گیاه قهوه

گیاه قهوه می تواند تا 80 سال عمر کند. بسته به اینکه چگونه از آنها مراقبت می شود می توانید انتظار داشته باشید بین 20 تا 30 سال عمر کنند.

برای چند سال اول زندگی درخت، نباید بهره وری زیادی انتظار داشته باشید. به یاد داشته باشید، درخت تا سه-چهار سالگی گل نمی دهد.

تمام درختان قهوه زندگی خود را مانند همان دانه هایی آغاز کردند که ما هر روز دم می کنیم و می خوریم. همانطور که درخت رشد می کند، می توانید شاخه های متمایز آن و برگ های سبز روشنش را ببینید.

بیشتر تولیدکنندگان، درختان قهوه جوان را در قلمستان ها نگهداری می کنند تا زمانی که نهال آماده کاشت در مزرعه باشد.

هنگامی که یک گیاه قهوه بالغ می شود، گل می دهد؛ این معمولاً بعد از بارش سنگین اتفاق می افتد. و پس از گل، گیلاس می آید.

در بعضی از کشورها، مانند کلمبیا، آب و هوا به گونه ای است که درختان دو بار در سال گل می دهند – چیزی که به نوبه خود منجر به دو برداشت در سال می شود.

برای قهوه عربیکا، زمان گلدهی تا برداشت تقریباً 9 ماه است.

قهوه روبوستا می تواند دو تا سه بار در سال، بسته به آب و هوا و خاک، برداشت شود

گیاه قهوه با گیلاس های درخشان و گل های سفید و ظریفش ظاهری زیبا برخوردار است. ممکن است درخت از نوع قوی ارتفاع کم یا یک درخت ارتفاع بالا اما حساس و باشکوه باشد.

در هر صورت، به لطف این درخت است که می توانیم از دم کردن روزانه قهوه لذت ببریم و میلیون ها نفر از مردم سراسر جهان زندگی خود را بگذرانند.

برای تهیه مرغوب ترین دانه های قهوه عربیکا و روبوستا به “فروشگاه اینترنتی کافی تایم” مراجعه کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments